Life Beyond

Hahmot

Nebuloven monenkirjava kokonaisuus

Kommuuni / polyamorinen himmeli (5 hahmoa)

Tämän kommuunin tuo yhteen rakkaus. Näihin bileisiin heidät tuo jokaisen halu elää myös omaa elämää kommuunin ulkopuolella - vaikkakin samoissa queer piireissä, kuin omat murut ja metamurut.

Labadaksella asuminen on monelle haaste: asunnot ovat kalliita, harvassa ja vaikeita saada. Kommuunielämä ratkoo monia ongelmia, mutta ei ole maaginen korjaus kaikkeen. Kun tähän yhtälöön lisää kasan romanttisia ja seksuaalisia suhteita ristiin rastiin saman katon alla asuvien kesken, on luvassa runsaasti kommunikaatioon, rajanvetoon, yhteisiin sääntöihin, oletuksiin ja velvollisuuksiin liittyvää draamaa. Mutta myös kumppanuutta, ystävyyttä ja turvaa, tavalla jolla vain oma valittu perhe voi niitä suoda.

Työläiset (sateenkaari-duunariperhe) (5 hahmoa + 1 NPC)

Työläistaustainen queer-perhe, joka elättää itsensä raskailla, usein huonopalkkaisilla töillä. Perheen aikuiset ovat olleet jo kauan aktiivisia paikallisessa queer-skenessä. Nykyisin heidän kaksi lastaan ovat myös vakituisia naamoja Nebuloven illoissa.

Perheeseen kuuluu homopariskunta ja lesbopariskunta, sekä heidän kaksi aikuista lastaan. Pienenä lapset kulkivat aikuisten mukana töissä, koska varaa lapsenvahteihin tai kotiin jäämiseen ei ollut. Elämää on vietetty siis milloin missäkin - kalastusaluksilla, öljynporauslautoilla, rakennustyömailla tai valtavilla kaivoksilla. Ovat kuitenkin aina kulkeneet työtehtävillä yhdessä, sillä yksi keikka saattaa kestää viikoista kuukausiin.

Perheen vanhemmat ovat baarissa viettämässä laatuaikaa sekä olemassa tukena yhteisönsä nuoremmille jäsenille (jonkun on oltava valmis sanomaan vastaan asiattomille poliiseille tai heittämään humalaiset huutelijat pihalle!) Nuoriso taas on vasta löytämässä identiteettiään, ja oman perheen läsnäolo tekee siitä omalla tavallaan haastavaa.

AGI aktivistit (tietoisten tekoälyjen joukko) (3 hahmoa)

Kolme laitonta tietoista tekoälyä: entinen avaruusalus, tietojenhallintajärjestelmä ja sotilasbotti. Tämä erikoinen kolmikko kiintyi toisiinsa lujasti joutuessaan hetken aikaa asumaan samalla kovalevylle asennettuna, kun heidät salakuljetettiin turvaan Galatean sodan jälkeen. Haluaisivat saada elää rauhassa ilman syrjintää, pelkoa ja vainoa. Tekevät aktivismia tekoälyjen puolesta erilaisin keinoin, mutta tasapainottelevat sen kanssa, että eivät jää kiinni ja tule tuhotuksi. Haluaisivat löytää laajempaa yhteisöä, jossa tuntisivat olonsa turvalliseksi, ja ovat nyt jonkin aikaa käyneet tämän baarin tapahtumissa.

Isona pelisisältönä kysymykset tai kriisi oman identiteetin kanssa. Mitä tarkoittaa olla tietoinen, mutta keinotekoinen? Mitä rakkaus tai seksuaalisuus tarkoittaa olennolle, jolle ne ovat alunperin olleet vain haltioiden ohjelmoimia fetissejä? Mitä sukupuoli on, jos ei se keho, jota tietoisuus milloinkin asuttaa?

Baby Gays (etuoikeutetusta asemasta tulevat hahmot) (3 hahmoa)

Kolme todella korkeasta asemasta tulevaa nuorta, jotka haluaisivat olla osa queer-yhteisöä, mutta tietävät että ovat todella etuoikeutettuja lähes kaikkiin muihin verrattuna. Haluaisivat olla osana muutosta, mutta ero tavan kansaan on niin suuri, että lähestyminen on hankalaa. Onko kolmikolla pokkaa riskeerata oma maine, elämä ja tulevaisuus? Vai onko helpompaa tyytyä elämään, joka on helppo ja etuoikeutettu, mutta ikuisesti vääränlaista ja epäeettistä?

Kaikki kolme kokevat elämän rajoittuneeksi ja ahdistavaksi: lupaa intiimiyteen, ihmissuhteisiin, rakkauteen tai omiin päätöksiin ei juurikaan ole. Kaikki täytyy miettiä sen kannalta, mikä on sopivaa omaan tai suvun henkilöbrändiin. Hakevat ymmärrystä ja solidaarisuutta lähinnä toisiltaan, ja ovat pitkään olleet toisilleen se ainoa ryhmä, jossa voivat olla omia itsejään.

Taiteilijakollektiivi (3 hahmoa)

Tämä kolmikko omistaa kaikkien kväärien salaisen unelman, eli homotaidekahvilakukkakaupan. Kolmen hengen yhteisomistuksessa oleva putiikki pyrkii pelkällä olemassaolollaan haastamaan yhteiskunnan normeja: tavoitteena ei ole voiton maksimointi vaan yhteisön hyvän eteen työskentely. Jos tiedät mitä pyytää, voi paikan päältä saada kahvin, kväärin tunnelman ja kasvipistokkaiden lisäksi poliittista erotiikkataidetta, vallankumouksellisia runoja tai inhimillisen hintaisia lääkkeitä. Mitä vain yhteisön hyväksi ja auktoriteettejä vastaan!

Kolmikko on tullut sulkemisajan jälkeen vähäksi aikaa bilettämään ja viettämään aikaa yhteisönsä kanssa.

Radikaalit (poliittinen ryhmä) (3 hahmoa)

Tämä maailma on epäoikeudenmukainen. Tämä kolmikko tietää kokemuksesta, että muutosta ei synny ilman tekoja. Jonkun on otettava ensimmäinen askel, tai joskus heitettävä ensimmäinen kivi, ja oltava valmis kantamaan sen seuraukset.

Näiden hahmojen peli on ensisijaisesti poliittisen aktivismin ja radikalismin ympärille rakennettu. Dystopisessa hyperkapitalismissa vastarinta on väsyttävää, mutta välttämätöntä. Rajanveto oikean ja väärän välillä on jatkuvaa sisäistä kamppailua, eikä yhteys muuhun yhteisöön ole mutkaton. Toisinaan suhteita värittää katkeruus, toisinaan turhautuminen, joskus kateus siitä miltä elämä olisi voinut näyttää.

Vallankumous on tekoja, mutta tämä ilta on juhlaa varten. Blush-festivaali oli alunperin kapina, ja se ansaitsee juhlistamista.

Akateemikot (3 hahmoa)

Kolme hahmoa, jotka sattuman, epämääräisten tutkimushankkeiden ja aktivismin kautta päätyivät yhteiseen liemeen. Ovat osa niin kutsuttua Cognitive Liberty ryhmää, joka ajaa kaikkien ei-haltia-tietoisuuksien oikeuksia. He haluavat muuttaa maailmaa, sekä taata yhdenvertaiset olot alien-elämänmuodoille ja tekoälyille ympäri galaksia, mutta eivät pysty juurikaan vaikuttamaan todelliseen päätöksentekoon.

Labadaksen yliopistomaailma on kiehtova - puhumattakaan kaikesta siitä, mitä koko Avalon voisi tarjota - mutta tämä kolmikko tahtoisi tuoda muutosta ensimmäisenä edes omaan yhteisöönsä. Se, mitä yksi professori, yksi väitöskirjaopiskelija ja yksi entinen kirjailija voivat konkreettisesti tehdä, vaatii tosin vielä hieman taustatyötä.

Intergalaktinen bändi (5 hahmoa)

Viiden hengen bändi. Tämä jengi ei niinkään välitä rahasta tai menestyksestä - he haluavat vain levittää musiikkiaan niille, jotka sitä tarvitsevat. Bändillä ei ole ollut kovin loistokas ura, vaikka se onkin ollut melko pitkä. Yhdessä he matkustelevat ympäri Avalonia uusia keikkoja etsien, ja vaikka asiat menevätkin usein vaikeiksi, he rakastavat pientä yhteisöään ja taistelevat oman musiikkinsa ja oikeuksiensa puolesta. Ovat löytäneet toisistaan perheen ja tekisivät mitä tahansa kyseisen perheen puolesta.

Tutustuivat alunperin kaikki toisiinsa pääkitaristin kautta. Draamasta ja suurista tunteista ei kuitenkaan ole pulaa. Onko bändillä vielä tulevaisuutta, vai onko aika alkaa suunnitella jäähyväiskeikkaa?

Bilettäjät (3 hahmoa)

Tämä porukka on usein kaikkien huulilla, sanan monessa merkityksessä. Bilettäjät ovat tuttuja lähes kaikille. Heidän seurassaan viihtyy kuka tahansa, ja jokaiset bileet joihin he saapuvat, ovat varmasti unohtumattomat. He tietävät kuumimman draaman, kuuntelevat kuuminta musiikkia ja johtavat muodin kuuminta kärkeä. Tämä tiiviiksi pureutunut ystäväporukka pitää huolen siitä, että kaiken vähemmistöjä ympäröivän politiikan, vaikeuksien ja kamppailun keskeltä löytyy aikaa myös helvetin hyville bileille!

Draamalta ei kuitenkaan välty kukaan. Parrasvaloissa oleminen tuntuu joskus painostavalta, ja ihmissuhteiden ylläpitäminen vaatii työtä jopa sosiaalisesti lahjakkaimmilta perhosilta.