Life Beyond

In-Game

Valtakunta tähtien takana

Avalon

Peli sijoittuu Jaakko Rinteen suunnittelemaan ja kirjoittamaan Birds of Avalon-scifimaailmaan.

Avalonin asukkaat ovat haltioita, ihmismäisiä mutta teräväkorvaisia olentoja, joille elämä Avalonin avaruudessa on lahja muinaisilta Jumalilta. Haltiat ovat asuttaneet näitä alueita kymmeniätuhansia vuosia, valloittaneet satoja planeettoja ja rakentaneet sivilisaationsa massiivisten superyhtiöiden, räikeän kapitalismin ja tähtijärjestelmien välisen monenkirjavan kulttuurikirjon varaan. Haltioiden kansoittamassa avaruudessa voit olla mitä vain, mikäli taitosi vain riittävät - ja mikäli sinulla on tarpeeksi rahaa, mainetta ja suhteita oikeisiin haltioihin. Jos taas synnyt onnettomien tähtien alla, voit joutua viettämään koko elämäsi raskaassa ja vaarallisessa työssä, loputtomia velkoja maksamalla, elinkelvottomalle planeetalle hylättynä tai mielivaltaisia poliisivoimia pakenemalla.

Avaruutta hallinnoivia hyperkorporaatioita hallitsee virallisesti Keisarillinen Valtapiiri (tai "Haltioiden Toisen Taivaan Tähtienvälinen Keisarillinen Valtapiiri"). Tämä valta kuitenkin jää kädenlämpöiseksi, sillä keskushallinnon valta on vain nimellisesti vasalliensa yläpuolella. Keisarillinen tuomioistuin diktatoi yhteiset lait hyperkorporaatioille ja kukaan, joka kehtaa vastustaa näitä lakeja tai Keisarillista valtaa, saa nopeasti niskaansa jokaisen vallanjanoisen hyperkorporaation, sillä sääntöjä rikkovat tahot ovat Valtapiirin silmissä vapaata riistaa.

Haltioita muistuttavat androidit ja itsetietoiset tekoälyt ovat keisarillisella lailla kiellettyjä. Reilu sata vuotta sitten eräs entinen hyperkorporaatio, Galatea Technologies, jäi kiinni vakavista rikkeistä liittyen tekoälyjen kehittämistä rajoittavaan lakiin. Galatea tuhottiin massiivisessa sodassa, mutta moni tekoäly pakeni massamurhaa. Yhä edelleen näitä koneellisesti tuotettuja haltioita asuu ympäri tunnettua avaruutta, haltiaa esittäen ja väkivallan uhkaa peläten.

Club Nebulove

Nebulove on pieni underground queerbaari Labadaksen planeetan pääkaupungissa, Labadas Cityssa. Baari taistelee jatkuvasti oikeudestaan olla olemassa kasvavien korporaatioiden ja hyperkapitalismin alla, sillä se tarjoaa turvapaikan monien vainottujenkin vähemmistöjen jäsenille. Se on usein joutunut vaihtamaan paikkaa: toisinaan syynä ovat olleet epämääräiset katukuva-uudistukset, toisinaan aggressiiviset vartijafirmat, joskus purkupäätöksen alle joutuneet tilat. Vakioasiakkaat kuitenkin löytävät paikanpäälle aina uudestaan - eikä tätä yhteisöä riko se, että toisinaan toiminta on jatkunut ilman laillisia sähköjä tai kunnollista ilmastointia.

Nebulove on paikka, jonne Avalonin maailman tiukat normit eivät ulotu. Yhteiskunnassa, jossa intiimiys, taide ja ihmissuhteet nähdään usein turhana tai jopa haitallisina, on tämä baari turvapaikka niiden vaalimiselle.

Blush Festival

Kun Galatea tuhoutui noin viisikymmentä vuotta sitten, jäi maailmaan tuhansittain laittomia tekoälyjä ja haltioita muistuttavia androideja. Tekoälyjen oikeudet ovat Labadaksella jatkuvasti politiikan keskiössä ja kansalaisten puheenaiheina. Jotkut haluavat tuhota jokaisen Galatean ajalta jääneen tekoälyn, huolimatta sen tehokkuudesta tai vaarallisuudesta. Toiset taas aktiivisesti puolustavat tietoisten tekoälyjen oikeutta elämään, vaarantaen oman maineensa tai jopa henkensä suojellakseen laittomia androideja poliisilta ja armeijalta. Tekoälyillä itsellään ei juurikaan ole sanottavaa tässä keskustelussa, ja suurin osa pyrkii vain pysymään hengissä.

Blush Festival syntyi solidaarisuuden osoituksena androideille ja tietoisille tekoälyille. Festivaalin aikana juhlitaan oikeutta elämään ja kansalaisuuteen, oikeutta rakkauteen ja oikeutta omaan identiteettiin. Festivaalin tunnusomainen piirre on voimakas meikkaaminen, ja erityisesti poskipunan suurieleinen liioittelu. Tämän kerrotaan lähteneen protestina siitä, että poliisit olisivat alkaneet sodan jälkeen tarkkailemaan, kenen posket punoittavat luonnostaan ja vangitsemaan niitä, joiden meikki vaikutti peittävän kasvojen muotoja liian paljon.

Pelissä juhlitaan Blush Festiä Club Nebuloven tiloissa.

Labadas

Labadas on planeetta Keisarillisen Valtapiirin keskusalueilla. Planeetta kuului ennen Galatea Technologiesin vallan alle, mutta kun firma tuhottiin vuosikymmeniä kestäneessä sodassa, siirtyi planeetan omistajuus uuden firman käsiin. Nykyisin sodan lopusta on kulunut reilut 50 vuotta, ja elämä on palannut lähes normaaleille urilleen. Labadas on kahden hyperkorporaation, Welltraumin ja Eltairin yhteisomistuksessa, ja kumpikin firma yrittää edistää omaa agendaansa paikallisten asukkaiden kustannuksella.

Planeetan paikallishallintoa hoitaa Labadas Incorporated tytäryhtiö, jonka hallituksessa on planeetan molempien omistajafirmojen edustajia. Labadas Cityn, planeetan pääkauaupungin, julkisista toimista vastaa LCPG (Labadas City Provisional Government), jonka hallituksessa on paikallisten suuryritysten edustajia (mm. pankit, kaupat, lentoyhtiöt, raskateollisuus, ravintolat yms). LCPGn valta on häviävän pieni, ja se päättää lähinnä kaupungin tonttien jakamisesta eri firmojen kesken. Yritysten valta on kaupungin päätöksenteossa valtava, ja mitä suurempi yritys, sitä useampi edustaja istuu LCPGn hallituksessa.

Planeetalla on kaksi virallista sotilasvoimaa. LSD (Labadas Security Directory) on voimakas ja keinoiltaan häikäilemätön erikoisyksikkö, jota kontrolloi vahvasti Welltraum-positiivinen johtoporras. Valtaa LSDllä on huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi LCPGlllä. EAF (Eltair Armed Forces) on Eltairin hallinnassa oleva armeija, joka vastaa planeetan yleisestä turvallisuudesta. EAFllä on suuri toimintayksikkö pääkaupungin laitamilla, mutta armeijan näkyvyys kaduilla on kohtalaisen vähäinen, kun taas LSDn henkilöstöön voi hyvinkin kohdata missä päin kaupunkia tahansa. Suurimman osan julkisesta lainvalvonnasta tekevät kuitenkin erilaiset yksityiset poliisi- ja turvallisuusfirmat, joita kaupungissa on kymmeniä.

Monikulttuurisesta ja moni-firmaisesta menneisyydestään johtuen Labadas on poliittisesti hyvin kirjava paikka. Planeetalla asuu niin Galatean, Welltraumin kuin Eltairinkin kannattajia, ja siirtymät omistuksesta toiseen ovat aiheuttaneet paljon levottomuuksia ja hämmennystä esimerkiksi paikallisten lakien muuttuessa. Tekoälyihin, robotiikkaan ja tietotekniikkaan liittyvät kysymykset ovat todella kiisteltyjä; samoin vähäiseen turvalliseen maa-alueeseen liittyvät kiistat. Labadas City on miljoonakaupunki, jonka rajallisiin asuntoihin kaikki halukkaat eivät mahdu, mutta jossa toisaalta rakennetaan ylellisiä luksusasuntoja niille, joilla rahaa riittää. Poliittinen tunnelma on kireä, vaikka planeetta muuten onkin kulttuuriltaan rempseä ja eloisa.

Planeetan perustiedot

 • Omistaja - Welltraum / Eltair Interstellar
 • Populaatio - 70 miljoonaa
 • Ilmasto - Todella lämmin, voimakkaita vaihteluita sääolosuhteissa
 • Painovoima - Kevyt. Labadas Cityn alueella muokattu Maan painovoimaa vastaavaksi.
 • Kuut - 1 (“Kilroy”)
 • Tähti - Ledhu 69. Oranssi tähti.
 • Sektori - Alandrael
 • Päivän pituus - 238h / noin kymmenen Maan päivää
 • Vuoden pituus - 37 Maan päivää

Planeetan pitkät päivät on jaettu kymmeneen noin 24h mittaiseen jaksoon, joista koostuu paikallinen viikko.

 1. Haze. Aamusumun päivä.
 2. Dawn. Ensivalon päivä.
 3. Daybreak. Auringonnousun päivä.
 4. High Noon. Korkean auringon päivä.
 5. Burning Sun. Polttavan auringon päivä.
 6. Orange Day. Ilta-auringon päivä.
 7. Gloaming. Auringonlaskun päivä.
 8. Twilight. Iltahämärän päivä.
 9. Eve. Laskeneen auringon päivä.
 10. Nite. Tähtitaivaan päivä.

Viikon pimeimmät päivät, Iltahämärästä Aamusumuun, nähdään eräänlaisena viikonloppuna. Päivät Nousevasta auringosta Ilta-aurinkoon taas käytetään lähinnä sisällä työskentelyyn, sillä planeetan kuuma ilma ja Ledhu 69 voimakas UV-säteily ovat vaarallisia huonosti varustautuneelle haltialle. Tuulisella ilmalla hengitysnaamarin pitäminen on suositeltua jopa pääkaupungin alueella, sillä hengityskelpoista ilmaa tuottavien laitosten suorituskyky ei kestä myrskytuulten tahdissa. Joillekkin nämä kaikki haasteet ovat kuitenkin vain osa arkea, sillä suurin osa Labadaksen asukkaista joutuu työskentelemään vuoden jokaisena päivänä, sääolosuhteista huolimatta.