Life Beyond

Käytäntö

Aikataulu ja pelipaikka

Peli järjestetään lauantaina 6.5. Savonlinnan Kulttuurikellarilla. Kulttuurikellari ei ole helposti saavutettavissa pyörätuolilla. Tapahtumassa on käytettävissä sukupuolittamaton WC. KuKen nettisivut: https://www.kulttuurikellari.com/

Päivän tarkempi aikataulu varmistuu vielä lähempänä, mutta kannattaa varautua saapumaan paikalle klo 12:00. Pelipaikalta poistutaan viimeistään klo 23, jonka jälkeen on mahdollista siirtyä afteroimaan yhdessä jonnekkin paikalliseen yöelämään.

Peliaika tulee kestämään noin 5-6h. Lisäksi peliin sisältyy lyhyt workshoppaus ennen peliä, alku- ja debriefit sekä aikaa tilata/hakea ruokaa.

Pelimaksu

Perus pelimaksu on 20e. Peli sai apurahan Savonlinnan kaupungilta, ja siksi pystymme pitämään pelimaksun kohtalaisena kaikille!

Peliin ilmoittautuessa voi myös hakea ns. tukilippua, joka nostaa pelimaksun 35 euroon. Nämä vapaaehtoiset maksut menevät mahdollisiin yllätyskuluihin. Pelin jälkeen kaikki ylijäänyt raha lahjoitetaan Savonlinnan Pridelle. Tukijalippuja arvotaan halukkaiden kesken 10 kpl.

Pelimaksut ja apuraha käytetään muunmuassa KuKen vuokraan, liveshown esiintyjien matkakuluihin, pelin lavastukseen ja logistiikkaan. Jos tapahtuma jää voitolle, lahjoitetaan kaikki ylijäänyt raha Savonlinnan Priden toimintaan. Maksut hoidetaan Roolipeliyhdistys Perkunaksen kautta.

Ikäraja

Pelin ikäraja on k18/17. Tämä toimii niin, että 17 vuotiaat voivat päästä peliin pelinjohdon harkinnan mukaan.

  Järjestelyyn on kaksi pääsyytä:

 • Peli pelataan Kulttuurihanat-baarin yhteydessä olevassa tapahtumatilassa. Meidän vastuullamme on valvoa, että yksikään alaikäinen ei hae baarista alkoholillisia juomia, ja siksi alaikäisten osallistumista rajoitetaan. Neuvottelemme baarin kanssa tarkemmista järjestelyistä asiaan liittyen, mutta pelissä EI ole luvallista olla humalassa baarin läheisyydestä huolimatta!
 • Romanttiset ja seksuaaliset suhteet ovat pelissä isossa osassa. Teemme hahmojaon niin, että suhteiden osapuolten pelaajille ei ole todella suuria ikäeroja. Erityisen suurta huomiota kiinnitetään nuorten pelaajien castaamiseen.

Turvallinen tila

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Seksismi, rasismi, transfobia, misogynia ja kaikenlainen muita alentava puhe on tapahtumassa kielletty.

 • Älä oleta, äläkä yleistä omaa kokemustasi kaikkia koskevaksi. Et voi tietää toisen kokemusta, ajatuksia, elämäntilannetta etkä identiteettiä hänen puolestaan.
 • Ole kunnioittava.
 • Anna tilaa jokaiselle. Huolehdi, että kaikki tulevat kuulluksi ja pääsevät osalliseksi.
 • Älä häiritse ketään sanallisesti, koskemalla tai tuijottamalla. Ei:n sanominen tarkoittaa ei:tä. Lopeta tai muuta käytöstäsi jos toinen sitä pyytää. Jos olet epävarma, onko toinen epävarma hahmossa vai off-game, varmista ennenkuin jatkat pelaamista.
 • Älä käytä hyökkääviä puheenvuoroja toisia ihmisiä kohtaan, ei paikalla olevia eikä tilaisuudesta poissaolevia kohtaan.
 • Oleta hyvää toisesta.
 • Jos kaipaat ongelmatilanteisiin apua tai tukea, pyydä sitä. Pelinjohto on aina käytettävissä, oli huoli sitten kuinka pieni tai suuri tahansa!

Queer-teemojen pelaaminen

Jokainen pelaaja saa tulla peliin omana itsenään. Omaa identiteettiään ei ole pakko kertoa missään vaiheessa, eikä peliä ole rajattu esimerkiksi vain queer-pelaajille. Kaikille hahmoille annetaan pronouns-merkki, jotta väärinsukupuolittamista tapahtuisi mahdollisimman vähän. Muista, että pelaajan sukupuoli ja hahmon sukupuoli voivat olla täysin eri! Ulkonäkö ei kerro toisen ihmisen sukupuolta!

Pelin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota erilaisten queer- ja vähemmistöteemojen kunnioittavaan esittämiseen. Tiimissä on perehdytty aiheeseen monelta eri kantilta, ja olemme tietoisesti tehneet sen valinnan, että kuka tahansa voi pelata mitä tahansa pelin hahmoa. Itsestä poikkeavien identiteettien pelaamisessa on aina haasteensa ja riskinsä: haluamme painottaa pelaajille sitä, että pelin teemoihin tulee suhtautua kunnioittavasti. Vaikka toisenlaista identiteettiä pelaamalla voi avata omaa ajatteluaan, on riskinä se, että peli vahvistaa olemassaolevia stereotypioita. Siksi peliä edeltävä workshoppaus, pelin jälkeiset debriefit, sekä aktiivinen pelaajien kanssa kommunikointi ovat tärkeitä elementtejä pelin järjestämisessä. Pelissä on lupa (ja jopa suositeltavaa!) tutkia omia ajatuksia sukupuolesta, seksuaalisuudesta ja yhteiskunnan normeista - mutta tärkeää on muistaa, että kyseessä on peli, joka ei vastaa meidän maailmamme todellisuutta.

Saavutettavuus

Pelipaikka ei ole helposti saavutettavissa pyörätuolilla. Pelipaikalla on runsaasti portaita. Pelissä saatetaan käyttää savu- ja/tai usva-koneita. Pelissä on paljon kirkkaita, värikkäitä ja mahdollisesti vilkkuvia valoja. Pelin aikana soitetaan välillä kovaäänistä musiikkia. Hiljaisia tiloja ei ole juurikaan tarjolla. Pelissä on käytössä sukupuolittamaton wc-tila. Peli pelataan suomeksi, mutta osallistuminen englannin kielellä on myös järjestettävissä tarpeen mukaan. Pelipaikka on yhteydessä baariin, jossa on (todennäköisesti) tarjolla alkoholia.

Pelipaikan baari ja alkoholin käyttö pelissä

Pelissä tullaan simuloimaan alkoholin käyttöä ja humalaa jollain tavalla. On mahdollista, että pelin juomatarjoilut hoitaa Kulttuurihanojen baari, joka on pelitilan yhteydessä (asiasta neuvotellaan baarin kanssa vielä).

Pelissä ei kuitenkaan ole luvallista olla oikeasti humalassa. Mikäli tapahtumatilan baari on meillä käytössä, on alkoholillisten juomien tilaamiseen jokin selkeä raja! Jos baari suostuu, alkoholin tilaaminen baarista voi olla myös kokonaan kielletty. Jos jonkun pelaajan huomataan pelin aikana olevan oikeasti humalassa, poistetaan pelaaja välittömästi pelistä.

Tarkempi järjestely Kulttuurihanojen kanssa ilmoitetaan pelaajille heti, kun neuvottelut baarin kanssa on saatu tehtyä. Vaihtoehtoina ovat käytännössä a) baari on auki normaalisti myös muille asiakkaille, mutta pelaajat voivat hakea baarin puolelta juomia ja pelata siellä sovituissa rajoissa tai b) baari varataan meille yksityistilaisuuskäyttöön, ja pelaajat voivat hakea baarin puolelta juomia ja pelata siellä vapaasti. Kummassakin tapauksessa juomien tilaaminen baarin puolelta tapahtuu omakustanteisesti.

Majoitus ja ruokailu

Pelin hintaan ei sisälly majoitusta eikä ruokailuja!

Pelissä on tarjolla jonkinlaisia pieniä snackseja (esim. Sipsiä, karkkia, kivennäisvettä), mutta muut ruuat pelaajan täytyy itse hankkia. Baarin puolelta voi tilata pieniä annoksia, kuten täytettyjä leipiä, ja puolen kilometrin säteellä tapahtumapaikalta löytyy ravintoloita ja kauppoja. Ruuan hakemiseen järjestetään aikaa briiffausten ja pelin alun välille.

Majoitusta voi kysellä kanssapelaajilta. Savonlinnassa on myös useita hotelleja ja hostelleja, joissa pelin aikana voi majoittua. Jos saamme paikallisilta majoituspalveluilta alennustarjouksia, lisäämme niistä tietoja tänne! Mikäli tarjouksia tulee lähempänä tapahtumaa, ilmoitetaan niistä myös peliin valituille.

Hotelli Hospitz tarjoaa tapahtumaan osallistuvalle -15% alennuksen huonehintaan, MIKÄLI huone varataan 2.4 jälkeen (tähän asti huoneet ovat kiintiövarauksessa, ja siksi varaaminen onnistuu alennuksen kanssa vasta päivämäärän jälkeen). Huonehinta sisältää aamiaisen, maksuttoman wifin ja saunan käytön. Parkkimaksu 5e hotellin parkki-alueelle.

Peliin saapuminen

Kulttuurikellari on aivan Savonlinnan keskustassa. Kävelymatkaa juna-asemalta on vajaa parisataa metriä, bussiasemalta vajaa kilometri.

Valokuvaaminen

Valokuvaamisesta ja kuvien jakamisesta sovitaan valittujen pelaajien kesken. Todennäköiesti pelissä on valokuvaaja ainakin osan aikaa, ja kuvat jaetaan suljetusti vain osallistujien kesken.