Life Beyond

Taustalla

BLUSH lähti suurissa määrin halusta järjestää rento, mutta kantaaottava peli, joka toimisi vastalauseena Savonlinnassa ääntä saaneelle sateenkaarivihalle. Osittain se kumpusi myös halusta tehdä larppi, jossa ei tarvitsisi miettiä, kuinka monen queer-hahmon kirjoittaminen on “realistista” tai “teemaan sopivaa”. Ja tietty rakkaudesta scifiin, queer-haltioihin, Pride-kulttuuriin ja homobaarien historiaan.

Avalon on osa suurempaa Life Beyondin maailmaa, jossa myös Maapallolla on oma aikajanansa. Tässä pelissä tämä ei kuitenkaan ole vaikuttava tekijä.

Mitä tarkoittaa queer?

Queerness on sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta, mutta myös kokemuksia, jotka eivät tarkasti mahdu näiden kategorioiden alle. Se on pysähtyneiden, rajoittavien ja sortavien normien kyseenalaistamista. Se on toiseutetussa asemassa elämistä, sekä oman identiteetin rajojen tuskallisenkin jatkuvaa ajattelemista. Queerness on tarkkojen kategorioiden väistämistä ja samalla oman kokemuksen nimeämistä tavoilla, jotka eivät aina mahdu julkiseen keskusteluun. Se voi olla anarkistista irrottautumista siitä, mikä nähdään normaalina, tai olemassaolevien kategorioiden uudelleenmuotoilua.

Queer-identiteettejä on loputtomia. Se on poliittista, se on aktivismia, se on henkilökohtaista. Ei ole yhtä kiveen kirjoitettua teoriaa siitä, miksi ja millaisia ihmisten identiteetit ovat: kunnioitetaan siis toisiamme silloinkin, kun toisen kokemus tai olemus on meille vaikeasti ymmärrettävä.

Järjestystiimi

Pelin pääkäsikirjoittajana ja tuottajana toimii Mirka Oinonen. Isoa roolia hoitaa myös Jaakko Rinne, jonka käsialaa Avalonin maailma on.

Muu järjestystiimi satunnaisessa järjestyksessä:

Severi Boesen

Elsiina Tiikkainen

Auri Makkonen

Jonna Myller

Jori-Minna

Helmi

Jenni

Oliver

Viljami

+ hahmonkirjoittajat

Yhteistyökumppanit ja sponsorit

Savonlinnan Kaupunki myönsi 500 euron suuruisen apurahan pelin järjestämiseen Mirka Oinoselle joulukuussa 2022.

Savonlinnan Kulttuurikellari toimii pelin tapahtumapaikkana. Mukana yhteistyössä myös Kulttuurihanat.

Roolipeliyhdistys Perkunas toimii tapahtuman taustajärjestönä, jonka kautta esimerkiksi rahaliikenne kulkee.

Tapahtuma tekee yhteistyötä Savonlinnan Priden kanssa.

Pelin liveshown tähtien yhteystiedot jaetaan esiintyjien toiveiden mukaisesti, kun esiintyjät on saatu varmistettua.

Nettisivujen taustalla Severi Boesen & Ville Pelkonen.